Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre lokaler i gymnasieskolan

Annons

Inom några år kommer gymnasieskolan i Borlänge att ha betydligt mer lokaler än vad som behövs för verksamheten. Anledningen är att ungdomsgruppen i gymnasieålder krymper:

-Från 2 300 ned mot cirka

1 500. Under åren 2009-2011 kommer det stora tappet, säger kommunalrådet Nils Persson (s).

Den politiska styrgrupp som nu tillsätts för att se över lokalbehovet består av fem politiker med kommunalrådet Kenneth Persson (s) som ordförande. I övrigt ingår Jan Bohman (s), Pia-Lena Andersson (s), Leif Lindström (v) och Lena Reyier-Ingman (c).

Utredningsarbetet ska utföras av tjänstemän från gymnasieskolan och vuxenutbildningen, samt utredare från kommunkansliet. Den politiska styrgruppen ska leda förändringsarbetet.

De som ses över är vilka lokaler som skolan behöver för den framtida verksamheten. Tidigare har kommunen på samma sätt gått igenom lokalbehovet inom grundskolan.

Förutom gymnasieskolan sker en översyn av vuxenutbildningens lokalbehov. De hyr i dag en hel del externa lokaler. Innan året är slut hoppas Nils Persson att ett resultat ska kunna presenteras.

-Ja. Det bör komma fram någonting under det här året.

Att någon av gymnasieskolorna i Borlänge ska läggas ned är dock inte klart, gruppen ska arbeta förutsättningslöst. Något att titta på är om delar av vuxenutbildningen kan lokaliseras till någon eller några gymnasieskolor. En sak är enligt Nils Persson i alla fall helt klar:

- Vi behöver färre lokaler när det blir färre elever.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons