Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre delar blir den största nyheten

Annons

Components har tillverkat transformatorkomponenter, som lindningskopplare och genomföringar sedan i början av 1900-talet i Ludvika.

Sedan 1908 har man tillverkat genomföringar i Ludvika och man är störst i världen på detta.

ABB:s goda orderingång gör att ABB Ludvika nu växt ur sin kostym. Det märks på enheten ABB Components som nu är uppe i 330 medarbetare.

Bygget av den nya verkstaden där man ska fördubbla produktionskapaciteten av stora genomföringar går i rask takt.

- Vi ska inviga den i mars-april, berättar Rutger Johansson som är ansvarig för Components genomföringar när han visar verkstaden där man bygger en produktionskapacitet så att fyra av de nya tio meter långa 800 kilovoltsgenomföringarna för likström ska kunna monteras, vakuumsugas och hanteras samtidigt. De 18 meter långa väggenomföringarna ska monteras och vakuumsugas på montageplatsen.

Rutger Johansson är mycket nöjd med den nya tryck- och tätprovningsdelen där de enorma apparaterna kommer att kunna testas utan risk för personskador även om det värsta skulle hända. Från provplatsen förs sedan genomföringarna ut bakom "maskinverkstaden" mot Hällarna för transport till Kina, Indien, Brasilien och Afrika.

Components har också lanserat en ny generation lindningskopplare med vakuumteknik som betraktas som den största nyheten på detta område på 20-30 år. 80-90 procent av utvecklingsjobbet har gjorts i Ludvika och en del i forskningsenheten i Västerås. Ett 20-tal medarbetare har deltagit i utvecklingen som skyddas av en svårgenomtränglig patentmatta.

- Vi måste skydda oss. Vi vet att man annars kopierar oss, säger Components chef Lars Nilsson.

- Vakuum är nästa generation lindningskopplare, en spetsprodukt, säger Andreas Berthou som börjat marknadsföra den nya generationen på Cigremässan i höstas i Paris och vid ett seminarium i Indien.

Serieproduktionen har inte startat ännu men man räknar med att kunna tillverka de nya apparaterna i samma fabrik som nu.

En transformator behöver inte mycket underhåll under sin livstid men den mekaniska lindningskopplaren rycker in när konsumtionen av kraft ändras. En transformator i nätet kanske regleras så mycket att lindningskopplaren lever lika länge som huvudapparaten. En miljon omkopplingar klarar apparaten.

- Men ta en industritransformator. Ovako i Smedjebacken kanske kopplar om sin 200 000 till 300 000 gånger på ett år. Då slits apparaten snabbt. Då finns det ett stort värde i att kunna minska slitaget och därmed underhållskostnaderna, förklarar Berthou.

Components utvecklingsjobb har lett till att en tredjedel av kopplarens delar tagits bort. I vakumomkopplaren bryts ljusbågen i en vakuumflaska och inte i oljan. Man köper vakuumkomponenten från ABB Calor Emag i Tyskland. Förutom minskat underhållningsbehov så slipper man olägenheten att oljan förorenas av ljusbågen.

- Och en annan stor nyhet är att vi har utvecklat den del av den nya lindningskopplaren som kallas lastkopplaren så att vi kan modernisera alla befintliga lindningskopplare vi levererat med ny vakuumteknik. Det är vi stolta över, framhåller Andreas Berthou.

Det låter som en given försäljningssuccé men Lars Nilsson förklarar att kraftbranschen är konservativ så att byta dagens generation mekaniska lindningskopplare till morgondagens i vacuum tar säkert årtionden.

2005 invigdes Components senaste produktionslinje för torra genomföringar med epoxi som ABB investerat 60 miljoner i.

Components säljer ungefär halva produktionen till ABB:s transformatorfabriker och resten till ABB:s konkurrenter.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons