Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farliga skolskjutsar är ingen nyhet

Annons

Svar till Lonja Ek:

Moderaterna i Säter skrev en motion om detta till kommunfullmäktige redan 2002. Jag citerar: "Moderaterna i Säters kommun anser att det är en självklarhet att alla barn och ungdomar ska ha en så säker trafiksäkerhetsmiljö som möjligt.

Vi kräver därför att kommunen inför upphandlingar av skolskjutsar, stipulerar att entreprenören tillhandahåller sittplats åt varje barn, men även att säkerhetsbälte finns på varje plats. Vi förutsätter också att entreprenören ansvarar för att dessa säkerhetsbälten användes."

Motionen godkändes och från kommunledningen förklarade man att inför kommande upphandling skulle dessa krav tillgodoses. Samtidigt redovisades att när det gäller de så kallade matarbussar var detta krav redan uppfyllt.

Vi tycker att det är bra att vänsterpartiet genom Lonja tar upp detta krav igen, eftersom det uppenbarligen inte har levts upp till givna försäkringar.

När det gäller alkolås så vet jag att Connex redan uppfyller detta krav och att Dalatrafik lovat att efterhand införa dessa i alla bussar.

Hoppas bara att Swebus är medvetet om detta gamla och väl berättigade krav.

MARIE RICHAUDSÄTERMODERATERNA

Mer läsning

Annons