Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farliga hästkrafter

Annons

Vid Ludvikavägen nyligen, hann vi upp en liten karavan av diverse fordon. Längst fram låg ett arbetsfordon och efter kom två hästtransporter. Den ena av typen lastbil och den andra ett ekipage med bil och hästfinka. Dessa tre låg så tätt att efterföljande trafik var tvungen att antingen ligga efter i 40 kilometer i timmen eller lyckas passera alla tre vid en omkörning.

Vid en raka efter mitträcken, påbörjade så bilisterna sina omkörningar. Vi i en vit Opel Omega påbörjade även vi en omkörning, men märkte när vi skulle passera hästlastbilen att föraren inte såg oss. Vi låg jämsides med lastbilen då denne börjar köra om arbetsfordonet. Tre i bredd och med insikten att denne strax kommer att preja oss av vägen, signalerar jag länge, men ingen reaktion. Jag accelererade så mycket jag kunde och slapp med blotta förskräckelsen undan en tragedi. När vi sedan kommit om helskinnade så hade inte hästtransporten bråttom längre.

Vad använder ni backspeglarna till? Är det för att spegla er i, eller vad? Varför är det nödvändigt att ligga så tätt? Jag tror att man blir bötesbelagd om man inte håller avstånd.

BILIST

Mer läsning

Annons