Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig biltrafik i Övermo

Annons

Flera gånger har han påpekat för kommunen att bilförare trafikerar gång- och cykelbanan men utan att få något gehör.

-Bilisterna skiter helt enkelt i skylten för gång- och cykelbana. Jag tycker det är nonchalant av kommunen att det inte görs något. Jag har stoppat många bilförare och fått lika många dumma svar.

Det är inte bara Sune Rönnstedt som promenerar på gång- och cykelvägen. Många bybor gör likadant oavsett om de har hund eller inte. Sune menar att bilförare använt gång- och cykelvägen i flera års tid. Bilisterna åker slalom mellan de utställda betonghindren.

-Man ska inte behöva möta trafik om man är ute och går här. Här talas det om rondellhundar som kan störa trafiksäkerheten, menar Rönnstedt.

-Det är ingenting mot det här.

Han tycker att det borde bildas en fristående trafiknämnd och inte, som idag, ingå i byggnadsnämnden. Trafiknämnden ska ta ansvar för trafikfrågor i hela kommunen.

Sune Rönnstedts recept för att få stopp på okynnesåkandet är helt enkelt att ett par bommar sätts upp som plogbilen får öppna och stänga vid snöröjning.

-Så enkelt är det.

En dag när Sune körde med sin bil på Moskogsvägen, höll han på att krocka med en bilist som kom körande på gång- och cykelbanan. Nu vill han ha en ändring på missförhållandena.

- Jag ska ta kontakt med Leksand Vatten på måndag, säger trafikingenjör Lars-Olov Nygårds.

Han tycker det är bedrövligt av bilister att bryta mot reglerna och köra på gång- och cykelbanan. Han menar att det är ett ständigt bekymmer när folk struntar i gällande trafikregler.

-Att man inte tar sitt ansvar som trafikant, undrar Nygårds.

Nygårds kan tänka sig någon typ av öppningsbar cykelfålla på gång- och cykelvägen i Övermo eller kanske bommar av något slag.

-Vi försöker alltid finna lösningar, avslutar han.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons