Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgsprakande cruising

/

Annons

Så såg bilarna ut under cruisingen. Se webb-tv! Klicka här!

Redan klockan nio på tisdagsmorgonen hade flertalet entusiaster samlat sig på strategiska platser runt om i centrala Rättvik. Med solstolar, bord och tilltugg väntade man ivrigt på årets blankpolerade och mjukformade bilar. Och cruisingen, den tjuvstartade redan i helgen då Classicbesökarna började fylla varje stuga i trakten med omnejd.

Den friska vinden, som annars blåser in från sjön, förvandlades allt eftersom under tisdagen till en pulserande hetta från de tusentals motorer som stod och väntade på att startskottet skulle gå för årets cruising.

Som på en signal började bilarna sakta rulla nedåt centrum, då man startade från Långbacken, Gamla Faluvägen, Riksvägen och Kvarngatan. Mullret kom krypande när bilarna rullade över Enåbron för att snedda ner mot gångvägen längs Enån för att där få en närmare presentation för folkmassorna som satt på gräskullarna.

- Vi har bara börjat än så länge, men vi ska ta oss ett varv tänkte vi, sa Marianne och Gösta Lindgren från Oxelösund som njöt av sin Adler Trumpf Juniorcoach från 1939.

Storgatan, eller gågatan som man så vill, kantades med människor som satt, stod eller njöt av en kall pilsner med det kromade skådespelet intill sig. Alla dess slag av klassiker, rostiga eller buckliga, så har de alla sin oerhörda charm med formerna och historia bakom sig.

Slött räknat rörde det sig om 1000 bilar som sakta rundade samhället, men länkarna mellan den första och sista bilen vittnar om att det är långt fler. Och fler därtill står stilla kvar vid stugorna, husvagnarna och tälten.

Årets cruising på Classic Car Week fortsatte hela kvällen och avslutades långt efter att stekoset från krögarnas grillar lagt sig.

Mer läsning

Annons