Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farbror Joakims parti

Annons

I en intervju med Reinfeldt i samband med EU-mötet i Bryssel där man bland annat diskuterade Turkiets medlemskap i EU, talade Reinfeldt om ökad mänsklig frihet. Vad han glömde att säga var att det här gäller inte för de sjuka och arbetslösa och lågavlönade i Sverige. Den ökade mänskliga friheten gäller väl endast medlemmar i alliansen och andra utan ekonomiska problem.

Som det nu är, är det de sämst ställda i samhället som får betala för att de högst stående ska få det ännu bättre. Redan i dag finns det människor som inte har råd att lösa ut livsnödvändiga mediciner eller besöka läkare.

Detta kan medföra en kortare livslängd. Pensionärerna ska inte få någon förbättrad ekonomi. Fattigpensionärer med villa kommer att få det ännu sämre. Medicinförbrukningen minskar automatiskt och läkemedelsföretagens vinst går också ner. Det innebär att aktieägarna får lägre utdelning.

Om människor inte lever så länge blir det mindre pensionskostnader och utgifter för vård och omsorg. Vilket innebär mindre utgifter för statskassan, kommuner och landsting. Summan av kardemumman blir att det blir ännu mer ökad mänsklig frihet för alliansen och andra ekonomiskt oberoende.

Då finns det ännu mera pengar man kan använda upp för egen vinning. Är det återigen ett räkneexempel à la Borg? Alliansen borde kanske byta namn till Joakim von Anka-partiet.

FÖRVIRRAD OCH UPPRÖRD

Mer läsning

Annons