Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får se pilsnerfilmen inom kort

Annons

- Vi vet inte än när filmen kan gå upp på biograferna i era trakter. Men vi har sagt att anställda på Spendrups ska få se filmen ungefär vid premiären. Men jag kan inte lämna ett exakt datum i dag, säger Margaretha Finnstedt Möller som håller i lanseringen av Spendrups pilsnerfilm och hyllning till ölmärket Norrlands guld.

I början av 2006 påbörjade Henrik Schyffert sitt filmprojekt "Snart är det lördag igen".

Filmen skulle skildra Norrland och traumat i att komma hem till en bygd där allting förändrats och måste ställas till rätta.

Efter halva inspelningstiden var pengarna slut. Istället blev det en film om filmen.

-Det är för mycket snack i svensk film. En film om Norrland behöver mycket action. Om jag hade fått fullfölja min filmidé hade detta blivit den första svenska actionfilmen som nominerats till en Oscar, säger Henrik Schyffert.

- Det blev inte som vi hade tänkt oss från början. Men trots allt är vi mycket nöjda med den film som kommer att har premiär senare i januari, säger Mats Wester, marknadsdirektör på Spendrups som finansierat filmen.

"Bakom Snart är det lördag igen" handlar om Henrik Schyfferts försök att göra storfilm á la Hollywood om karaktären Ingemar och hans Norrland. Henrik Schyffert, Pontus Gårdinger, Tilde Fröling, Kenta Nilsson, Per Nordenskiöld samt amatörerna Mattias Hägglund snowboardlärare från Umeå och Annica Sundström, doktorand från Åland finns bland rollinnehavarna.

Filmmusiken är skriven av dansbandet Torgny Melins.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons