Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får inte bo kvar i huset

Annons

- Jag är mycket besviken på den behandling jag fått. Först motiverade man beslutet med en försenad hyresinbetalining, vilket var fel och nu är beslutet personliga skäl. Vilka skäl detta är får jag inget besked om. Men jag kommer inte att finna mig i det här beslutet. Vi trivs i området och jag kommer att kämpa för att få rätt och att bo kvar här, säger Katarina Holland.

Mattias Pakkanen som är ordförande i bostadsrättsföreningen bekräftar att det korttidskontrakt som Katarina Holland fick i november och som går ut den sista mars inte kommer att förlängas.

- Jag vill påpeka att det inte är någon tvist om pengar. Vi har i styrelsen gjort bedömningen att hon inte kommer att få medlemskap i bostadsrättsföreningen och vad som ligger till grund för detta är styrelsens sak, säger Mattias Pakkanen.

- Vi har också kopplat in en egen jurist i ärendet och skulle det visa sig att vi gjort något fel kommer vi naturligtvis i så fall att rätta till detta. Men i dagsläget ser vi inte att något fel har begåtts, säger Mattias Pakkanen.

Men Katarina Holland har uppfattningen att hon och hennes familj har behandlats illa och att det inte finns några som helst skäl att neka ett fortsatt boende.

-Jag har gjort rätt för mig ekonomiskt och i viss mån har en fördröjd hyra några dagar berott på att det är bostadsrättsföreningen som tagit för lång tid på sig att få fram handlingar som behövdes bland annat för bostadsbidrag, säger Katarina Holland.

Katarina Holland har också varit i kontakt med hyresnämnden och fått beskedet att ett hyreskontrakt som är längre än tre månader ger besittningsrätt och att man som hyrestagare inte kan förlora sin bostad av personliga skäl.

Men även bostadsrättsföreningen har varit i kontakt med hyresnämnden och man uppger att man där fått motsatt information om att hyresavtalet kan brytas efter den tid man skrivit avtalet på.

Sista ordet torde inte vara sagt i den här konflikten mellan Katarina Holland och styrelsen i bostadsrättsföreningen Klotet i Malungsfors, men i dagsläget står styrelsens beslut fast enligt ordföranden Mattias Pakkanen. Familjen måste flytta ut den sista mars.

Den jurist som kopplats in kommer inte att kunna ta sig an fallet förrän tidigast nästa vecka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons