Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får 90 dagisplatser till

Annons

Beslutet innebär ett betydande tillskott av nya platser. Den 15 januari tillskapas tolv platser i Medväga och 24 platser i Forssa.

När det gäller Forssagården har föräldrarna protesterat kraftfullt - men politikerna anser att en förskoleklass måste flyttas. Mitt under pågående verksamhetsår. Enligt politikerna finns ingen annan lösning. Föräldrarnas protester har inte hjälpt.

I april kommer ytterligare nya platser. Mellan 24-30 vid Mats Knuts och lika många på Fyrklövern. Totalt handlar det om cirka 90 platser under första kvartalet.

Utöver detta planeras för tolv platser i Ornäs. Detta kan dock bli aktuellt först till hösten 2007 och det hänger samman med hur lokalfrågan kan lösas.

Lokaler i anslutning till skolan är det som är aktuellt. Borlänge har i dag kö till barnomsorgen och kommunen klarar inte att leva upp till det lagstadgade kravet att erbjuda plats inom fyra månader.

Tidningen har berättat om flera fall där förtvivlade föräldrar får vänta på plats.

Efter produkstionsstyrelsens beslut i går ska trycket lätta betydligt:

- Ja, det här låter bra, säger Mariann Nordlöf (s), barn- och skolnämndens ordförande, om de nya platserna. Hon konstaterar att det också är möjligt att öppna ytterligare en förskoleavdelning vid Forssagården från halvårsskiftet 2007, då den förskoleklass som blir kvar där under vårterminen då flyttar till skolan.

När det gäller planerna för Ornäs bedömer hon att det ska finnas en möjlighet att komma fram med dessa.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons