Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängslad man döms för nya brott – DNA binder honom till stöld av kassaapparat

DNA-bevisning binder en man till en stöld i centrala Borlänge samt ett försök att stjäla en bil i Falun.
Därför döms en man, som avtjänar ett fängelsestraff för tidigare brottslighet, för de båda brotten. Själv uppger mannen att han inte minns någon av händelserna.

Annons

DNA-bevisning binder en man till en stöld i centrala Borlänge samt ett försök att stjäla en bil i Falun. Nu döms han till skyddstillsyn.   Foto: Henrik Montgomery/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Här är PRO-matkassen billigast och dyrast – se hela listan på butiker i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och avtjänar för närvarande ett fängelsestraff för tidigare brottslighet, som begåtts utanför Dalarna.

På midsommarafton i fjol befann sig mannen i Borlänge och stal då en kassaapparat innehållande kontanter och diverse gods, till ett sammanlagt värde av drygt 10 000 kronor. Detta skedde från en företagslokal i centrala Borlänge.

En vecka senare, någon gång mellan den 2 och 3 juli 2017, befann sig mannen på Lasarettsvägen i Falun där han tog sig in i en personbil. Mannen bröt bort plasthöljet vid ratten men lyckades aldrig starta bilen.

Mannen har uppgett att han inte minns någon av händelserna men då det finns DNA-bevisning (blodspår på båda brottsplatserna) som binder honom till brotten så erkänner mannen båda brotten.

Falu tingsrätt dömer mannen för stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han döms till skyddstillsyn med föreskrifter om att genomgå flera olika program som frivården bedömer som lämplig.

Dessutom ska han betala 33 303 kronor i skadestånd till ett försäkringsbolag för skadorna på bilen, 1 800 kronor till bilägaren för självrisken samt 4 400 kronor till näringsidkaren i Borlänge, för självrisk.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons