Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse väntar för kraftigt berusad bilförare – tog bilen hem från festen

Mannen lämnade festen i Ludvika och körde hemåt mot Borlänge, trots att han hade 1,97 promille alkohol i blodet.
En polispatrull såg att mannen körde vingligt. Nu döms han till en månads fängelse för grovt rattfylleri, ett brott som mannen har erkänt.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Så gör du när farbror blå är bakom dig – och då får polisen bryta mot reglerna

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Borlänge.

Den 23 april i år körde mannen bil i Ludvika, trots att han var berusad. Mannen har berättat att han var på en fest och träffade en tjej. När han såg tjejen med en annan kille så blev han besviken och lämnade festen. Han satte sig i bilen och körde hemåt, mot Borlänge, trots att han var berusad.

Mannen lämnade festen i Ludvika och körde hemåt mot Borlänge, trots att han hade 1,97 promille alkohol i blodet. Nu döms han till en månads fängelse för grovt rattfylleri. OBS: Bilden är tagen vid en annan händelse.

Han har uppgett att körningen gick bra, men att han vinglade lite. Efter ett par kilometer blev han stoppad av polisen. I den efterföljande alkoholtestet blåste mannen positivt, han hade 0,97 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 1,94 promille alkohol i blodet, vilket är den term som vanligen används i dessa sammanhang. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Mannen har erkänt brottet.

En polis har uppgett att han och en kollega befann sig vid McDonald´s i Ludvika när de såg en bil passera. Bilen körde lite för fort och framfördes vingligt. Enligt polisen som vittnade var bilen vid flera gånger över mittlinjen och även nära vägräcket på höger sida. Vid ett tillfälle fick bilen väja för en mötande bil. Efter att ha följt efter bilen i någon kilometer stoppades bilen.

Falu tingsrätt anser att det genom mannens erkännande och den övriga bevisningen står klart att mannen har gjort sig skyldig till grovt rattfylleri. Tingsrätten konstaterar även att vittnesuppgifterna gör gällande att körningen var trafikfarlig.

Falu tingsrätt dömer mannen till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons