Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för människosmugglare

Annons

Tre personer döms till fängelse för människosmuggling av tingsrätten i Sundsvall. En 50-årig man döms till ett och ett halvt års fängelse för organiserande av människosmuggling och grov urkundsförfalskning. Mannen ska därefter utvisas från landet.

Samma brottsrubricering gäller för en 45-årig man som döms till ett års fängelse. Han utvisas dock inte efter avtjänat straff. En 32-årig kvinna döms till fängelse i ett år för bland annat grov urkundsförfalskning och medhjälp till organiserande av människosmuggling.

Enligt domen har trion organiserat smugglingen med hjälp av förfalskade uppehållstillstånd som kvinnan stal när hon arbetade tillfälligt på Migrationsverket. Övriga åtalade döms till kortare fängelsestraff eller samhällstjänst och åtal ogillas mot två personer.

Totalt åtalades elva personer misstänkta för inblandning i en omfattande människosmugglingshärva. De åtalade misstänks för att mot betalning ha smugglat in irakiska medborgare till Sverige.

De åtalade ska enligt kammaråklagare Katarina Eriksson ha tjänat hundratusentals kronor på smugglingsverksamheten sedan juni i förra året och fram till mars i år.

TT

Mer läsning

Annons