Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för indrivargäng

Annons

Fyra män dömdes på tisdagen till fängelsestraff av Östersunds tingsrätt sedan de tvingat sig in i en lägenhet i Östersund och brutalt misshandlat en 27-årig man för att driva in en skuld på 2|000 kronor.

Mannen hade inga pengar när han fick oväntat besök i sitt hem i början av maj och indrivningen misslyckades. Men 27-åringen fick ta emot flera slag och sparkar och tvingades uppsöka sjukhus för vård. En av indrivarna avlossade dessutom två skott med en Magnum-pistol i lägenheten.

När 27-åringen lämnade sjukhuset såg han till att betala sin skuld.

Men för indrivarna blev besöket i lägenheten en betydligt dyrare affär, eftersom Östersunds tingsrätt nu dömer dem att betala 67|000 kronor i skadestånd till den misshandlade och kränkte 27-åringen.

Flera av indrivarna har kopplingar till organisationen Brödraskapet. Ledaren i gänget, som var den man som avlossade pistolskotten, dömdes till två år och fyra månaders fängelse för olaga tvång och grovt vapenbrott.

En 43-årig man dömdes till två år och två månaders fängelse för grov misshandel och olaga tvång.

Den 24-årige mannen som 27-åringen var skyldig pengar dömdes till ett års fängelse för medhjälp till olaga tvång och grovt vapenbrott. En 25-årig man som agerade chaufför åt gänget dömdes till sex månaders fängelse.

En 22-årig man som var en av de mest aktiva i misshandeln dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

TT

Mer läsning

Annons