Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fånge vårdas i respirator efter bråk

Annons

Den 27-årige fånge som misshandlades svårt på Hallanstalten i lördags vårdas fortfarande i respirator. En misstänkt gärningsman _ en 29-åring _ är delgiven misstanke om grov misshandel.

Det var i lördags som 27-åringen hamnade i bråk med en 29-årig fånge. Männen rök ihop i duschen som ligger i anslutning till anstaltens gym.

När personal nådde fram till platsen påträffade de 27-åringen medvetslös med ena örat avslitet eller avskuret. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Mannen vårdas sedan dess på en intensivvårdsavdelning, men har ännu inte återfått medvetandet. Han hade därför fortfarande på torsdagen inte kunnat höras om händelsen.

Bråket mellan de båda männen misstänks vara gängrelaterat. Omedelbart efter den brutala misshandeln låstes alla fångar på avdelningen _ det rör sig om drygt 20 stycken _ in i sina celler. Där hölls de isolerade fram till och med 16-tiden på torsdagen. Personalen på Hall har förhört alla intagna på den avdelning där misshandeln ägde rum för att försäkra sig om att några hämndaktioner inte planerades.

Anhöriga till 27-åringen är mycket kritiska till hur kriminalvården hanterat fallet.

Mannens familj kontaktade kriminalvården och fick först då bekräftat att den man som misshandlats svårt var en familjemedlem.

27-åringen avtjänar ett tolvårigt straff för mord och allmänfarlig ödeläggelse. Han dömdes, tillsammans med en äldre kamrat, för bombattentatet utanför Umeå tingsrätt den 31 januari 2003, då en 37-årig man på väg till en rättegång dödades.

27-åringen dömdes mot sitt nekande.

TT

Mer läsning

Annons