Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fänforsen får nya ägare

Annons

Bibbi Westhed har tillsammans med maken Per-Anders drivit Fänforsen i lite drygt ett år.

- Det har varit jättekul, men också jobbigt, säger Bibbi Westhed.

Tidigare jobbade hon med opinionsbildning för organisationen Företagarna. Samtidigt hade hon en önskan om att själv bli egen företagare, och en dröm om att driva ett kafé.

- Jag ville jobba med något konkret, där resultatet av mitt arbete var tydligt. Det är svårt inom opinionsbranschen att peka på att "det här är ett resultat av vad jag har gjort", förklarar hon.

Bibbi och Per-Anders Westhed hade ingen erfarenhet av restaurangbranschen när de tog över Fänforsen.

- Och restaurangen var ju stängd i några månader innan vi tog över, så vi fick börja från noll. Men det har gått bra och vi har ett gott rykte både lokalt och bland Sälenturisterna, säger Bibbi Westhed.

Genom sitt tidigare arbete hade hon däremot insyn i småföretagarnas villkor och det regelverk som omgärdar företagande.

- Men det var trots detta värre än jag trodde. Det tar mycket tid och kraft att tillfredsställa byråkratin, säger hon.

Matthias Rosendahl, som tar över Fänforsens restaurang från och med den 15 januari, är utbildad kock, men har också jobbat inom andra branscher.

- Jag har jobbat på dagis och som försäljare av inbrottslarm, bland mycket annat. Men under de senaste tre åren har jag framförallt arbetat som kock, säger han.

Bland annat har han varit lunchansvarig vid en restaurang i Idre och jobbat på hotell i Norge.

- Jobbet i Idre var väldigt roligt och har gett mig erfarenhet av att sätta ihop menyer och ansvara för inköp.

Fänforsen kommer tills vidare att drivas som ett rent familjeföretag, där förutom Matthias Rosendahl mamman Lena och brodern Nils kommer att arbeta.

- Mamma är kokerska och Nils är väldigt matintresserad. Det blir vi tre åtminstone till att börja med. Sedan får vi se längre fram om vi behöver anställa ytterligare personal, säger Matthias Rosendahl.

Planerna för hur Fänforsens restaurang kan förändras och utvecklas ytterligare är redan i full gång. Det handlar både om småsaker - som att sätta upp nya gardiner - och lite större projekt. Bland annat vill Matthias marknadsföra restaurangen ännu mer gentemot Sälenturisterna och yrkeschaufförerna genom att kontakta bussbolag och åkerier. Förändringar i menyn och en ökad satsning på pubkvällar är också att vänta.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons