Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen LIF

Annons

Det finns fanatiska Leksands-supportrar över hela landet. Och så finns det familjen Arvidsson från byn Österby i Gustafs.

När de nyligen beställde en ny Valtra traktor blev det en blå som nu har motivlackats med Leksandsmotiv.

- Vi är trogna LIF-fans hela familjen. I tre år har vi haft säsongskort och vi håller på Leksand i vått och torrt, säger Ingemar Arvidsson.

Han och hustrun har en stor mjölkgård i byn och hockey- intresset har varit stort i alla år. Det mesta i familjen Arvidsson hus går i blått och vitt.

Barnen Frida och Emil är lika trogna som föräldrarna, Ingemar och Annki. Emil spelar själv hockey i Säter medan syrran Frida spelar handboll i Gustafs.

Familjen har givetvis match-tröjor med autografer och träningsoveraller i blåvitt. Dörrmattan har LIF-märke och det mesta i huset går i blått och vitt.

Det senaste tillskottet av fans är niomånaderslabradoren Doris som inför fotograferingen fick en Leksandssjal om halsen.

En ny traktor kostar i dag upp mot miljonen, men motivlack är inte vanligt på traktorer.

- Vad vi vet så är det nog enda traktorn som är motivlackad. Lackeringen är gjord i Säter och det var premiär för dem att lacka en traktor.

De senaste tre åren har familjen Arvidsson sett i stort sett alla matcher, både i elitserien och i allsvenskan.

- Det sägs att det finns medgångssupportrar och så finns det äkta supporters. Vi håller på LIF i vått och torrt, betonar Annki Arvidsson.

När det är dags att byta traktor om något år hoppas man givetvis att andrahandsvärdet på traktorn ska vara bra.

- Vi får hoppas att det följer tabellplaceringen för nu börjar Leksand att klättra, säger familjen Arvidsson.

För den som vill titta på den motivlackade traktorn finns en chans på torsdag i Ejendals arena i Leksand. LIF ställs då mot rivalen Mora IK.

- LRF, Milko och Siljanschark är medarrangörer och vi ska visa upp traktorn där, det ska roligt, säger Ingemar Arvidsson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons