Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag i Nyhammar

Annons

Arrangemanget vid idrottsanläggningen i Nyhammar är utformat för att passa såväl stor som liten.

På programmet stod aktiviteter som Gå-bingo - där deltagaren köper en bricka och går runt anläggningen på jakt efter skyltar där siffrorna står. En annan aktivitet var femkampen, där grenarna fanns i barn- och vuxenklass. Vinsterna skänktes av lokala handlare.

- Det här är en familjedag, så vi önskar att alla ska komma. De som gjort det förut, tycker det är roligt, säger den utnämnde kvartersmästaren Maj Ångquist-Björk.

NIF-dagen lockade i år enligt arrangörernas uppskattning omkring 100 personer under den första halvan av dagen. Evenemanget delas, likt en fotbollsmatch upp i två halvlekar.

- Under de tidigare åren har det varit mest folk under kvällen. Då har vi disco för barnen och trubadurkväll för de vuxna, fortsätter Ångquist-Björk.

Två matcher spelades även under dagen. Först en veteranmatch mellan Nyhammar och Saxdalen. Därefter en match mellan Nyhammar och Smedjebackens A-herrlag. Det hör emellertid till sportavdelningen. Intäkterna från dagen går till arrangören Nyhammars IF fortsatta verksamhet.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons