Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag i lokparken på fredag

Annons

På fredag är det familjens fredag i Vansbro vid lokparken. Tablån inleds med program för de allra minsta och växer under dagen för att avslutas för hela familjen på kvällen.

-För de allra minsta kommer traditionsenligt Sonja Hammarström med sin gitarr och spelar, sjunger och gör rörelselekar med barnen. Det är jättemysigt att se hur de alla samlas i en ring och kryper tätt inpå och deltar i lekarna, berättar arrangörsansvariga Anna Jobs Bender.

Lite senare är det program för de lite äldre barnen, som då får besök av tre sagofigurer från Tomteland.

-Jag har hört från en säker källa att bland andra häxan kommer, säger Jobs Bender.

Till kvällen blir det röjig folkmusik för hela familjen, till toner från Orsatjejerna Mia Eriksson på fiol, Åsa Sundstedt på dragspel och Alexandra Särström på barytonsaxofon.

-Folkmusik har inga åldersgränser, det är glad musik med moderna tongångar som kommer att framföras, säger arrangören och tillägger:

-Det har blivit lite av en tradition att familjerna tar med sig fikakorgen och slår sig ner i gräset framför scenen, det är mysigt att se, säger hon.

Hela ovanstående program är gratisevenemang.

Tradition var det ju tal på.

Parvellöpet startar klockan 11.00 och när löparna (barnen) kommer i mål belönas alla med varsin medalj och "Vilda Vansbro" bjuder på hamburgare.

Senare på eftermiddagen, klockan 17.00, arrangerar Vansbrosimningen Lilla Vansbrosimningen vid Plasket för barn mellan sex och nio år.

Under helgen blir det dessutom cykeltävlingar med svenska cupen för MTB 4X på lördagen och på söndagen med XBS Slopestylecyklar.

-Vi avslutar vårt program med blåsorkestern Sigtuna mässingssextett som spelar snygg och bra musik som är värd att lyssna på. De spelar vid Plasket på söndag klockan 12.00 i samband med Vansbrosimningens målgång, säger Anna Jobs Bender.

Mer läsning

Annons