Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falunspelarnas reaktion efter Dalentränarens utbrott: "Gratis tändvätska för oss"

I måndags sparkade Dalentränaren Urban Karlsson in en dörr i Falun. På torsdagskvällen sparkade Falun ut Dalen ur SM-slutspelet. 
- Det var gratis tändvätska för oss, säger Falunspelaren Emil Johansson. 

Annons
Foto: Henrik Karmehag/VK Media

IBF Falun tog inga onödiga risker mot IBK Dalen i den fjärde SM-finalen. De avgjorde - med en mästares obönhörliga precision - matchen direkt. Efter 4.54 ledde Falun med 2-0 och man kunde bokstavligt talat känna hur luften gick ur både hemmapubliken och IBK Dalen i Umeå Energi Arena. 

- Vi gjorde vår bästa match i slutspelet hittills. Vi gick ner oss lite tio minuter i andra perioden men annars är vi bra. Vi spelar aggressivare försvar, rör på fötterna och sätter press i deras uppspelsfas samtidigt som vi är mer rörliga i vårt anfallsspel, säger Faluns tränare Thomas Brottman. 

Det kändes som ni punkterade matchen direkt? 

- Dalen var lite tveksamma i början, inte lika på hugget som de varit i de andra matcherna. Det var väl en kombination av att vi var lite mer påslagna och de lite mer räddhågsna, säger Brottman. 

Det stod 4-0 efter första perioden och slutade 6-1 efter att Falun haft full kontroll på händelserna från start till mål. Falun är därmed vidare till SM-semifinal efter 4-0 i matcher. 

- Det har varit tuffa matcher förutom i dag. Vi fick kämpa oss igenom de tre första matcherna där Dalen gjorde det bra men där vi mest förde krig mot oss själva för att komma upp till den nivå vi kan ha, säger Brottman. 

Det blev ju stora rubriker efter den tredje kvartsfinalen där Dalentränaren Urban Karlsson sparkade sönder dörren till Faluns omklädningsrum i Jalas Arena. 

Både Thomas Brottman och Emil Johansson erkände att det var lite extra skönt att skicka Dalen på semester av den anledningen. 

- Ja, lite så. Det var ju gratis tändvätska för oss och all tändvätska är ju bra, säger Emil Johansson. 

- Det satte ju lite piff på det hela och är ju ett roligt inslag när man vinner, säger Thomas Brottman vars lag nu får några extra dagars vila innan semifinalspelet drar i gång. 

Planen under uppehållet? Bland annat att Rasmus Enström ska hinna besöka BB...

- Han väntar ju andra barnet och vi säger att han har tajmat in det till det här uppehållet. Sedan har vi lite sjukdomar och småskavanker som vi förhoppningsvis kan bli av med, säger Brottman. 

Foto: Henrik Karmehag/VK Media

Rivalen Storvreta är precis som Falun vidare till SM-semifinal efter 4-0 i matcher. Men vilket lag som väntar i SM-semifinal för de båda giganterna är inte klart än. 

- Det spelar egentligen ingen roll vilket lag vi får möta. Vi har haft tuffa matcher mot alla lag, säger Emil Johansson - nöjd efter segern mot Dalen i den sista kvartsfinalen. 

- Hade du frågat oss om känslan inför semifinalerna efter de första de tre kvartsfinalerna så hade det inte varit så bra, men i dag kom vi för första gången upp i den nivå vi kan vara på så nu känns det bättre. 

TOMAS RUUTH/ VK Media

Mer läsning

Annons