Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns supertalang utsedd till årets rookie i SSL: "Hade inte förväntat mig det"

Artikel 10 av 27
SM-finaler i innebandy 2018
Visa alla artiklar

SSL-debut, SDF-SM-guld, SM-final och nu årets rookie.
För Malte Lundmark går det väldigt bra just nu.
– Det har varit en säsong som innehållit väldigt mycket.

Annons
Malte Lundmark, IBF Falun

Örebro-sonen Malte Lundmark har gjort stora avtryck i Innebandysverige den gångna säsongen. Trots sin unga ålder, på 16 år, får han uppleva en SM-final med IBF Falun.

Lundmarks stora talang på planen är det inte många som har missat. Nu hyllas han stort – 16-åringen är nämligen utsedd till årets rookie i SSL.

– Det känns väldigt kul. Jag hade inte förväntat mig det alls, säger Malte Lundmark till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Det har varit en säsong som innehållit väldigt mycket. Både SSL-debut och att får vinna SDF-SM-guld har varit de två bästa sakerna hittills, det är två saker man drömt om länge och att få toppa det med ett SM-guld till skulle vara mäktigt. Jag har tagit med mig många minnen för livet. 

Motivering:  Att som 16-åring spela till sig en fast plats i SSL hör inte till vanligheterna. Att dessutom göra det i ett lag som Falun - det är helt unikt. Med sin fart, teknik och kreativitet har den här killen visat att han är i högsta serien för att stanna i många, många år framöver.

Alla artiklar i
SM-finaler i innebandy 2018
Annons