Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare av Falu kommuns kulturpriser utsedda

Falu kommun har utsett vilka som får kulturpriserna för 2017.

Annons

Kulturpriset 2017 tilldelas Kulturföreningen Magasinet. Magasinet har etablerat sig som en naturlig mötesplats i Falun för såväl arrangörer som kulturarbetare.

"Med avstamp i samtidskulturen bjuder Magasinet publiken på ett pärlband av kulturupplevelser som underhåller, utmanar, sprider glädje och berör" skriver Falu kommun i ett pressmeddelande.

Barn- och ungdomskulturpriset 2017 tilldelas Kulturföreningen Gamla mormor.

"Kulturföreningen Gamla mormor har i många år arrangerat populära spökvandringar där de låter historia, skrönor, skådespeleri, dräkter och spöken trollbinda besökaren på en rafflande tur genom Falun. Genom att blanda rysliga och mörka upplevelser med en lagom dos av skämt och skratt är de en uppskattad upplevelse för hela familjen" motiverar Falu kommun valet.

Slutligen kulturstipendium 2017 går till pianisten, artisten, musikproducenten och låtskrivaren Emil Carlstrand.

"Emil är den klassiskt skolade pianisten som inte räds utmaningen att ta sig an avancerade stycken parallellt med att som utbildad DJ utveckla pianots roll i populärmusiken. Emils sätt att närma sig, skapa och förmedla musik utgör ett spännande koncept som ger utövare så väl som publik fördjupad förståelse och fängslande upplevelser" lyder motiveringen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons