Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha cykelväg till Sundborn

/
  • Farlig cykelväg. Helen Langer och dottern Annlouise är trötta på att trängas med bilar på länsvägen mellan Falun och Sundborn. – En cykelväg skulle vara positivt både för boende, trafikanter och turister som vill ut i världsarvet.  Foto: Lars Dafgård

Annons

I dag cyklar hon och familjen omvägen över Hosjö för att säkert ta sig på cykel till Falun från villan i Östborn. Men tioåriga dottern Annlouise måste cykla längs vägen när hon ska ta sig till kompisar i Danholn som ligger några kilometer från hemmet.

- Just vid korsningen mot Sundborn där vi bor händer många olyckor. Jag är övertygad om att det beror på att folk kör för fort. Jag har flera gånger tryckts av vägen när större fordon passerat, säger Helen Langer som upplever att trafiken ökat och blivit tyngre längs vägen sedan familjen flyttade till Östborn i slutet av 80-talet.

Länge har Helen önskat en cykelbana längs länsvägen främst för att familjen ska kunna ta sig fram säkert på cykel men också för att kunna motionera kvällstid utan att trängas med bilar. I ett medborgarförslag till Falu kommunfullmäktige framför Helen sina önskemål om en cykelbana.

- Jag tycker att det skulle vara positivt både för boende, trafikanter och turister som vill ut i världsarvet.

Det senare tror Helen kan motivera att EU är villig att delfinansiera vägdragningen vilket man gjort när det gäller cykelvägen mellan Falun och Staberg.

Mer läsning

Annons