Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill behålla förskolan

/
  • Slår vakt om förskolan. Barnskötarna på förskolan Solbacken vill behålla en samlad barnomsorg i Lumsheden. Från vänster: Ulrika Holmgren, Martin Hansson, Wilma Henningsson, Inger Janmicks och Victor Gyllström i famnen på Camilla Sandgren.

Annons

Nio barn mellan ett och fem år är inskrivna i förskolan i Lumsheden som även fungerar som fritids för sex barn före och efter skolan. Förutom Inger Janmicks jobbar Camilla Sandgren och Ulrika Holmgren i barngruppen, alla är barnskötare, formellt kallas verksamheten för dagbarnvårdare i lokal. På skolnämndens möte i torsdags fattades beslut om att skolan skulle läggas ned men att förskoleverksamheten fick fortsätta i alla fall fram till årsskiftet. Förslagen därefter är att eventuellt flytta barnomsorgen till ny lokal, anlita dagbarnvårdare eller lägga ned i Lumsheden och flytta barnen till Svärdsjö.

- Många föräldrar till barnen jobbar i Sandviken, jag tror inte att de uppskattar att först köra in barnen de två milen till Svärdsjö innan de vänder och åker till jobbet, säger Inger Janmicks som inte tror på lösningen med dagbarnvårdare heller.

- Jag tror inte att det finns någon som är beredd att rycka in som dagbarnvårdare och det vore jättedumt att splittra den här gruppen som fungerar så bra.

- Vi vill fortsätta med en samlad förskola även kommande år, fler barn föds och till hösten börjar nya barn, försvinner barnomsorgen i Lumsheden så drabbas hela byn negativt, säger Camilla Sandgren.

Mer läsning

Annons