Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattennivån måste sänkas: "Kan orsaka olägenheter för fastighetsägare runt sjön"

Reglerdammen i sjön Gopen vid Sågmyra i Falu kommun har skadats efter vårens kraftiga vattenflöden. Därför har Falu Energi & Vatten beslutat att sänka vattennivån i sjön, vilket kan skapa problem för fastighetsägare.

Annons
Reglerdammen i sjön Gopen vid Sågmyra i Falu kommun har skadats efter vårens kraftiga vattenflöden. Därför har Falu Energi & Vatten beslutat att sänka vattennivån i sjön. Obs: Bilden är tagen vid en annan plats i länet, där vattnet stigit kraftigt.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här stiger vattnet mot rekord – se de unika tv-bilderna från luften

Här är sommarens största vägarbeten i Dalarna – vi har hela listan

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

SÅ KÖPER DU PLUS

På sin hemsida informerar Falu Energi & Vatten (FEV) om läget vid sjön Gopen i Sågmyra. De kraftiga vattenflödena samt de höga vattennivåerna under våren har skadat reglerdammens konstruktion.

"Därför tvingas vi som dammägare att vidta åtgärder för att inte förvärra situationen. Vi kommer att sänka vattennivån i sjön mot vad som normal är brukligt för årstiden. Det kan orsaka olägenheter för fastighetsägare runt sjön, vilket vi beklagar", skriver FEV på sin hemsida.

För tillfället jobbar FEV med att förbereda att reparera dammen. "Vi har satt upp avspärrningar vid dammen och ber allmänhet att respektera dessa eftersom det finns risk för ras. När vi bedömer att dammens konstruktion är säker igen kommer Gopens vattennivåer att återställas till normal driftsnivå", skriver FEV.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons