Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårruset kommer till Dalarna

Nu är det dags att börja ladda för löparfest. År 2017 kommer nämligen Vårruset – världens största motionsserie för tjejer – till Falun.

Annons

Vårruset kommer till Falun nästa år.

Inför turnén 2017 har Vårruset uttökat med tre nya städer – Helsingborg, Kalmar och Falun.

Det innebär att man nu gör totalt 20 stopp runt om i landet – och totalt beräknas över 110 000 tjejer delta.

– Vårruset handlar mycket om glädje, friskhet och gemenskap, och att vi nu får chansen att sprida det till fler orter är otroligt roligt. Ända sedan starten 1989 har arrangemanget fokuserat mycket på upplevelsen, att du som deltagare ska få vara med om en speciell kväll. Med de nysatsningar vi nu gör hoppas vi kunna stärka Vårrusets ställning i hela landet. Att Falun tillsammans med Helsingborg och Kalmar vill vara en del av den resan är vi mycket stolta över, säger Daniel Almgren, vd för Stockholm Marathon Gruppen som står bakom Vårruset, i ett pressmeddelande.

Läs även: Experten tipsar – så klär du dig rätt vid löpträning i vinterkylan

I Falun – dit man kommer den 18 maj – är det Falu IK som står som arrangör.

– Vi har länge velat etablera ett attraktivt tjejlopp i Falun och när vi nu fick en förfrågan från Stockholm Marathon gruppen var det inget att tveka på. Med det stöd och support vi får från centralt håll satsar vi på upp emot 2 000 deltagare redan första året. Det finns en löptradition och uthållighetskultur i Dalarna men i Falun har det varit svårt att locka stort deltagarantal. Falu Kommun har idrott och hälsa som ett av sina profilben och vi är säkra på att Vårruset kommer hjälpa till att stärka den profilen, säger Ulrik Mattisson från Falu IK.

Läs även: Hon springer i kjol

Den andra stora nyheten i år är att man nu även kommer att ha ett nära samarbete med Barncancerfonden. Det innebär att 15 kronor per anmälan kommer att skänkas till arbetet med målet att utröta barncancer.

Anmälan till loppen öppnar lördagen den 29 oktober.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons