Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våfflor i massor på Stora torget

/
  • Ingen grädde. Irma Lindkvist vill ha sina våfflor med sylt och socker.
  • Gräddar för glatta livet. Helen Langer och Ann Jonsson bjuder Faluns lördagsshoppare på våfflor.

Annons

- Det har varit en jämn ström av folk sedan vi började grädda vid lunch, berättar Helen Langer på Centrala Stadsrum.

Åtta laggar går varma i tältet där man vid 14-tiden hunnit grädda ungefär hälften av de planerade 1000 våfflorna.

På torget sitter unga som gamla med papperstallrikar i händerna och mumsar på våfflor med jordgubbssylt och grädde i solen.

- Folk har verkligen visat sin uppskattning. Vi har haft en del långväga gäster från Borlänge och Karlstad som varit väldigt glada över att besöka Falun just i dag, säger Helen Langer.

Hon gräddar en våffla åt Irma Lindkvist som ställer sig avsides för att provsmaka. Irma har höga krav på sina våfflor.

- Förra helgen åt jag våfflor hos min kompis mormor och morfar och de var lite brända. Jag tycker mest om ljusa våfflor. Och så tycker jag inte om grädde. Jag vill ha sylt och socker. Hallonsylt eller blåbär, berättar hon.

Efter en provsmakning konstaterar hon ändå att betyget för våfflan är godkänt.

Mer läsning

Annons