Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kockar gjorde upp i Kockduellen

Finalen i den stora kocktävlingen "Kockduellen" för elever i årskurs 9 avgjordes i tisdags. Och vinnare blev Filip Stål och Martin Hallberg från Västra skolan.

Annons

Full fart var det i köket på Ecole när elva lag gjorde upp om segern.

Efter ett initiativ från Falu restaurangakademi startade tävlingen i mitten av november, och på tisdagen avgjordes den stora finalen i kocktävlingen på Restaurang Ecole i Haraldsbo. Eleverna har tävlat på sina ordinarie hemkunskapslektioner. I juryn satt kända Falukrögarna Ingemar Eberstål, Görgen Tidén, Ted Stöffling och Fredrik Pettersson.

Samtliga kommunala skolor och en friskola har deltagit i kocktävlingen. I finalen deltog 25 elever som tävlade i elva lag. Innan finalen gick av stapeln hade 26 deltävlingar avgjorts.

– Det här har varit möjligt tack vare ett bra samarbete mellan skolan och branschen, och framför allt grundskolechefen Gustaf Malmberg, sägen Liv-Grete Sandström Lidberg, projektledare. Sen har alla hemkunskapslärare planerat om många av sina lektioner för att hinna med de här tävlingarna.

Vinnarna av Kockduellen Filip Stål och Martin Hallberg.

Vinnarna Filip Stål och Martin Hallberg improviserade lite i finalen.

- Det har varit väldigt kul att vara med i tävlingen. Vi hade ingen riktig plan utan arbetade fram våra idéer efterhand, säger de båda vinnarna på Falu kommuns hemsida

I finalen var det lax som var huvudingrediensen.

- Jag hade hoppats att det inte skulle vara fisk, men det gick ju bra ändå, säger Martin Hallberg på Falu kommuns hemsida.

Tvåa i tävlingen kom Maja Jansson och Emma Wallin från Hälsinggårdsskolan.

- Ungdomarna var riktigt duktiga. Det var till slut helheten som avgjorde vem som vann, och juryn var helt överens, säger Ted Stöffling på Falu kommuns hemsida

Kända Falukrögarna Ingemar Eberstål, Fredrik Pettersson, Görgen Tidén och Ted Stöffling agerade jury.

Mer läsning

Annons