Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagsidéer visades upp

Annons

För andra året i rad samarbetar Ung Företagsamhet och Framtidspiloterna i en gemensam mässa där unga företagare visar upp sina ideér för allmänheten. 63 UF-företag och 24 grupper från Framtidspiloterna fanns representerade genom montrar och föredrag. Tio unga företagare valdes ut till finalen som går på torsdag då det bästa företaget 2006/07 i Falun utses.

Ett av UF-företagen som går till final är Enough som drivs av Sarah Erikers, Sofie Larsson, Sara Williams och Moa Halvars vars företags-idé handlar om att ge unga tjejer mod och kunskap för att röra sig ute kvällstid.

- Vi kom på idén efter en ovanligt stökig helg där flera våldtäkter ägt rum här i stan. Vi startade företaget mycket för oss själva, för att kunna få redskap för att känna oss trygga, säger Sofie Larsson som tillsammans med sina kompisar tagit hem en sprej som chockar en eventuell våldsman och gör honom tillfälligt blind.

De har också lärt sig självförsvar och har som före-tagsidé att lära ut försvar och kunskap om hur man undviker en hotfull situation till unga tjejer.

Framtidspiloterna Robin Näslund och Sebastian Johansson som går i åttan på Britsarvet visade en powerpointpresentation av ett kafé i Falun.

- Vi har jobbat i grupper och gjort presentationer av olika företag. Det har väl gått så där, det är inte så lätt att vara flera som ska komma fram till något bra.

CECILIA EKEBJÄR

Mer läsning

Annons