Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man döms för flera brott mot släkting – misshandlade och hotade kvinnan

En ung man från Falu kommun har dömts till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Detta efter att ha misshandlat och hotat en kvinnlig släkting.
Mannen har förnekat brott, men tingsrätten anser att det är bevisat att han har begått brotten.

Annons

En ung man från Falu kommun har dömts till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Detta efter att ha misshandlat och hotat en kvinnlig släkting, vilket har skett i Falu kommun.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Villa såldes för 5,9 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den unge mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Falu kommun. I februari i fjol befann sig mannen hemma hos en kvinnlig släkting, på en plats i hemkommunen. De båda är överens om att mannen somnade på en soffa och att släktingen väckte honom genom att dra honom i örat. Vad som hände sedan är de dock oense om.

Släktingen har berättat att mannen blev aggressiv och satte sitt ena knä i ryggen på henne samt tog struptag på henne med sin arm. Sedan sade mannen två gånger att han skulle slå ihjäl både henne och hennes husdjur.

Ett vittne befann sig i bostaden och såg vad mannen gjorde mot kvinnan, samt hörde hoten som uttalades.

Mannen själv förnekar brott. Han har berättat att det gjorde ont när kvinna drog honom i örat och har medgett att han trängde upp henne mot en vägg, men hävdar att han inte har misshandlat henne. Enligt honom så höjde de rösten mot varandra, men han hotade henne inte.

Ett par månader senare, i juni i fjol, pratade kvinnan i telefon med en annan släkting, som befann sig på samma plats som mannen. Kvinnan har berättat att mannen då tog telefonen och sade att han skulle se till att kvinnan och hennes husdjur "skulle få en snar och smärtfri död". Detta får stöd av släktingen som blev bestört över mannens ordval.

Mannen själv har förnekat brott. Han har uppgett att han hade fått en lapp om att han var kallad på polisförhör och ville kolla om det var kvinnan som hade anmält honom (för händelserna i januari). Enligt mannen så sade han att han hoppades att kvinnans husdjur skulle dö en plågsam död och att han önskade henne och husdjuren allt ont.

Falu tingsrätt anser att parternas har olika versionerna av händelseförloppen men att det finns vittnen som styrker kvinnans version vid båda tillfällena. Därför anser tingsrätten att det är bevisat att mannen har begått brotten.

Falu tingsrätt dömer mannen för ringa misshandel, olaga hot samt övergrepp i rättssak. han döms till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att detta motsvarar två månaders fängelse, om fängelse hade valts som påföljd.

Mannen ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till målsäganden samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons