Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man åtalas för flera brott – ska ha hotat kvinna med våldtäkt

En ung man har åtalats misstänkt för misshandel, övergrepp i rättssak och våldsamt motstånd, brott som ska ha begåtts i Falu kommun.
Bland annat ska mannen ha ringt till en kvinna och sagt att han skulle våldta henne om hon polisanmälde honom.
Mannen både erkänner och förnekar brotten.

Annons

En ung man har åtalats misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i Falu kommun. Bland annat ska mannen ha ringt till en kvinna och hotat med att han skulle våldta henne om hon polisanmälde honom. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.  Foto: Jessica Gow/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Leksands IF ett avslutat kapitel för rekordmannen – som är skeptisk till klubbens framtid: "Är svårt"

Lista och tv-klipp: Här är de 39 bästa kärlekslåtarna någonsin – finns din favorit med?

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i en Stockholmsförort. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel, övergrepp i rättssak och våldsamt motstånd.

Enligt åtalet ska mannen, den 20 augusti i fjol, ha ringt till en kvinna och försökt hindra henne från att göra en polisanmälan. I samtalet ska mannen ha sagt att han skulle våldta kvinnan om hon polisanmälde honom. Därför åtalas mannen misstänkt för övergrepp i rättssak. I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för olaga hot.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt målsäganden och ett vittne som har berättat om sina iakttagelser av telefonsamtalet i fråga. Dessutom lägger åklagaren fram en inspelning av telefonsamtalet i vilket hotet ska ha framförts.

Den åtalade mannen har uppgett att han inte vill kommentera misstankarna.

Vidare ska mannen, den 27 september i fjol, ha sökt upp en kvinna i hennes bostad, på en plats i Falu kommun, och slagit kvinnan i ansiktet. Vid samma tillfälle ska han ha knuffat in en annan kvinna, som befann sig i bostaden, i en vägg så att hon föll och slog huvudet i ett element. Detta ska ha bevittnats av två vittnen som också befann sig i bostaden.

Mannen erkänner misshandeln av kvinnan som bodde i bostaden och medger de faktiska omständigheterna vad gäller misstankarna om misshandel mot den andra kvinnan.

Slutligen ska mannen, den 3 november i fjol, ha krängt med kroppen och försökt slita sig loss när en polis skulle omhänderta eller gripa mannen, på Holmgatan i centrala Falun. Därför åtalas han även misstänkt för våldsamt motstånd. Mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons