Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka totalsegern i världscupen för Stenback

I allhelgonahelgen avslutades orienteringsskyttesäsongen 2017 med världscupstävlingar utanför Kolding i västra Danmark.
Karin Stenback Dalregementets IF, hade inför tävlingarna läge att ta hem den totala världscupen för tredje året i rad.

Annons

Karin Stenback, Dalregementet, segrade i totala världscupen.

På lördagen avgjordes den klassiska distansen i ett gråmulet väder. Karin bemästrade den blöta och tunglöpta danska skogen på ett bra sätt och slutade på andraplats bakom danskan Nina Najbjerg.

– Det var framförallt den inledande punktorienteringen där jag satte alla kontroller helt rätt för första gången och det liggande skyttet som var riktigt bra, berättar Karin.

Direkt när starten gick i söndagens lopp så startade Karin offensivt och tog initiativet i tillsammans med hemmanationens Astrid Hagberg och svenska Anna Elffors. Trion hängde ihop fram till första liggande skyttet där Karin sköt snabbt men fick springa två straffrundor. Danskan klarade sig undan med en straffrunda och fick en liten lucka. Elffors hade stora problem med skyttet och tappade här tätkontakten.

Till andra liggande skyttet var Karin och Astrid tillsammans igen och där sköt båda fullt och kunde springa den tredje rundan mer eller mindre tillsammans. I det tredje skyttet, första stående, avgjordes tävlingen när Karin fick bara en straffrunda medan Astrid fick hela fyra straffrundor. Karin kunde relativt tryggt springa den avslutande korta orienteringsslingan, skjuta det andra stående och ta hem segern med drygt en minuts marginal före tjeckiskan Jana Benesová som med bra stående skytte avancerade förbi Astrid Hagberg som till slut slutade på tredjeplats efter problem även i sista stående skyttet.

I och med segern så tog Karin alltså hem den totala världscupen för tredje året i rad och kan summera en fin säsong med utöver totala världscupsegern även 2 VM-Guld, 1 SM-Guld, 1 SM-silver, 1 SM-brons och seger i danska (!) cupen.

INSÄNT

Mer läsning

Annons