Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bränder i Falun under natten

/
  • Totalförstörd. Vid tretiden på natten brann det kraftigt i ett sophus i Britsarvet. Ingen människa kom till skada men huset är förstört.  Foto: Janne Eriksson

Annons

Inom loppet av fem timmar fick Räddningstjänsten göra tre utryckningar. Vid elvatiden på onsdagskvällen kom första larmet om att en container vid Östra skolans återvinningsstation börjat brinna. En timme senare inträffade en liknande brand i en container bakom Hemköp svalan. Klockan tre på natten får Räddningstjänsten sista larmet. Ett fristående sophus på Hellbergs väg brinner kraftigt.

- Sophusets väggar och tak står kvar men i övrigt är det helt förstört. Det brann kraftigt när vi kom till platsen och hade vi inte hunnit släcka branden i tid hade den kunnat sprida sig till bostadshusen, säger Johan Rune som är styrkeledare på Räddningstjänsten i Falun.

Under torsdagen har Räddningstjänsten samarbetat med polisen som misstänker att alla tre bränderna är anlagda.

- Det går inte att utesluta att det rör sig om anlagda bränder i det här fallet. Eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till varför bränderna har uppstått så tyder allt på att det, säger Johan Rune.

Mer läsning

Annons