Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiksituationen vid Södra centrum i Falun ska ses över

Utvärderingen om trafiksituationen vid Södra centrum i Falun är klar.
Nu finns fördelar, nackdelar samt ett åtgärdsprogram framtaget.
– Det är bra att en utvärdering nu har gjorts, men vi kommer också att komplettera den med ytterligare granskande studier av trafikläget på den aktuella sträckan, säger Margareta Åslund, förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen till falun.se

Annons

Trafiksituationen vid Södra centrum i Falun ska ses över.

Sedan Resecentrum och Knutpunkten i Falun byggts klar så har debatten om trafiksystemets för- respektive nackdelar varit het.

Nu har även Falu kommun genomfört sin utvärdering.

Bland annat har man sett att trafiken ökat på intilliggande gator så som Strandvägen, Vasagatan och Nybrogatan.

Stickpovskontroller har även genomförts på hur lång tid det tar att ta sig fram på Korsnäsvägen från Regementsvägen till Myntgatan.

I vissa fall har tiden uppmätts till 3.30 minuter längre än tidigare. Även dålig säkerhet vid övergångsstället vid Tiskenviadukten samt svårigheter för busstrafiken att ta sin in och från Knutpunkten har lyfts.

Bland de positiva aspekterna som har kommit fram upplevs en ökad trygghet, trafikområdet har blivit mer lättöverskådligt, vägarna har blivit genare för gående och cyklister, Korsnäsvägen utgör inte längre den barriär den var och Knutpunkten är lättöverskådlig och användarvänlig.

Däremot ska trafiksituationen ses över och en rad åtgärdspunkter finns nu framtagna för politikerna att ta ställning till.

– Det handlar om allt från att ändra skyltning till att eventuellt justera vägutformning, säger Margareta Åslund, förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

– När det gäller de föreslagna åtgärderna är det upp till politiken att besluta och prioritera vilka åtgärder som ska göras, slutar Margareta Åslund till falun.se.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons