Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjafset efter krogbesöket slutade med rättegång – en man misshandlade sin vän

Efter krogbesöket i Falun började vännerna tjafsa. Den ene mannan slog den andre i ansiktet så att vännen föll till marken och tuppade av.
Nu döms mannen för misshandel. Han har förnekat brott och hävdat att han agerade i nödvärn.

Annons

Efter krogbesöket i Falun började vännerna tjafsa. Den ene mannan slog den andre i ansiktet så att vännen föll till marken och tuppade av. Nu döms mannen för misshandel.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dansbandsveckan och Vansbrosimningen samarbetar – vill locka fler dansande simmare

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun. i mitten av november i fjol befann han sig i Falun där han och en god vän hade varit och festat. När de skulle åka hemåt blev de osams, vilket slutade med att mannen slog sin vän i ansiktet. Vännen föll till marken och tuppade av.

Vännen har uppgett att han inte minns något tjafs, men att han vaknade upp i en sjukhussäng. Två vittnen har berättat att det blev tjafs mellan de båda männen och att den nu dömde mannen slog den andre i ansiktet så att han föll till marken.

Den nu dömde mannen har förnekat brott. Han har medgett att han slagit mannen men hävdat att detta var i nödvärn. Han har sedan bett om ursäkt till vännen.

Falu tingsrätt anser att det är bevisat att mannen misshandlade sin vän och att detta inte kan ha klassats som nödvärn. Tingsrätten dömer mannen för misshandel. Han döms till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst.

Tingsrätten påpekar att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till tre månaders fängelse. Dessutom ska mannen betala 2 814 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons