Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare Falubo döms för knivattack i Stockholm

En 37-årig man, tidigare bosatt i Falun, döms för grov misshandel och försök till grov misshandel i samband med att han med kniv attackerade två män i Sigtuna i slutet av september.

Annons

Mer plusläsning:

Skadegörelse och buskörning – Nu ökar polisen den lokala närvaron

Två "kändisar" haffade med stöldgods i fickan

Livstidsdömde Jan-Erik Brandt vill få straffet tidsbestämt - förhandlingar inleds

Mannen har varken nekat eller erkänt brott eftersom han hade svaga minnen från kvällen när de två männen attackerades. Enligt 37-åringen berodde det bland annat på att han druckit alkohol och tagit olika piller.

Under rättegången berättade han att han mindes att han varit utomhus och huggit med kniv mot två personer varav en träffats i armen. Han mindes inte något annat våld och han hade inte uppsåt att döda någon enligt honom själv.

I slutet av september blev en man som var ute och gick i Sigtuna angripen av 37-åringen. 37-åringen svingade en kniv i höjd med bålen men missade. Mannen sprang därifrån och larmade polis.

Inte långt därefter gick 37-åringen till angrepp mot en annan man. Mannen blev skuren i armen och sprang därifrån. Han hittade en kvinna som stod vid sin bil och han hoppade in i passagerarsätet och sa åt henne att köra därifrån. 37-åringen kom ikapp och fortsatte hugga mot mannen. Kvinnan fick igång bilen och lyckades skaka av 37-åringen.

Polis kunde senare gripa 37-åringen.

Åklagaren ville att 37-åringen skulle dömas för försök till mord alternativt grov misshandel av den skadade mannen och försök till grov misshandel mot mannen som kom undan.

Tingsrätten anser att det inte är bevisat utom rimligt tvivel att 37-åringen haft uppsåt att döda mannen han skadade. Därför döms han för grov misshandel i det fallet.

Tingsrätten inhämtade ett rättspsykiatriskt utlåtande som visade på problematik med psykisk ohälsa men att 37-åringen inte led av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället vilket gör att han döms till fängelse. Tingsrätten anser att det är försvårande att han återfallit i våldsbrott och därför döms han till tre års fängelse.

Mer läsning

Annons