Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort engagemang kring nya krogen: "Vi är överväldigade"

I början av november gick krögarna Jason Tummings och Ferdinand Seton, som ska öppna Harrys i Falun, ut med att de villa samarbeta med faluborna genom investeringsformen crowdledning. Och gensvaret – ja det visade sig bli enormt.

Annons

i början av november kom nyheten av restaurangen och nattklubben öppnar på nytt i Falun – detta efter åtta års frånvaro i staden.

Läs även: Harrys återvänder till Falun efter åtta års frånvaro: "Fantastisk lokal"

Restaurangen ska öppna i Swedbanks gamla lokaler på Åsgatan 25, där krögarduon Jason Tummings och Ferdinand Seton redan driver nattklubben Etage på översta våningen.

Man gick även ut med att man ville samarbeta med faluborna genom investeringsformen crowdledning – något som innebär att man samarbetar med ett företag genom att låna ut en valfri summa till ett projekt.

(PLUS) TV: Krögaren berättar – så blir nya Harrys i Falun

– På så vis kan man vara med och bidra till stadens tillväxt, samtidigt som man själv får avkastning. Det betyder att vi kan skapa en ekonomisk win-win relation med faluborna där vi tillsammans gör något gott för staden, sa Jason Tummings.

Och gensvaret visade sig bli enormt. Med några dagar kvar på auktionen, som avslutas 30 november, är nämligen målet på en miljon kronor uppnått.

Foto: Pressbild

– Vi är överväldigade. Ett stort tack till faluborna för ett fantastiskt engagemang. Det verkar onekligen vara många där ute som delar vår uppfattning om att Falun behöver en ny Harrys-restaurang. Pengarna möjliggör att Harrys i Falun blir verklighet men också att vi nu har väldigt många lokala ambassadörer som delar vårt intresse, säger Jason Tummings i ett pressmeddelande.

– En ytterligare intressant aspekt är att vi har fått in alla möjliga olika summor. Från 100 kronor upp till 400 000 och det visar att Crownlending öppnar upp för alla att vara med, inte bara de som har en massa pengar över. Många bäckar små kan låta klyschigt, men det är precis vad detta är. En folklig rörelse i miniformat, som vi är väldigt stolta över att vara en del av, säger Ferdinand Seton.

De konstaterar att framgången i Falun skapat eko i Harrys-koncernen och på huvudkontoret i Göteborg har man följt utvecklingen med stort intresse.

– När Jason och Ferdinand presenterade sina planer på crowdlending kunde vi förstås inte sia om vilket stort genomslag det skulle få. Det är väldigt roligt, både för de nya krögarna men också för alla som bor i Falun och är en del av detta. Ur ett Harrys-perspektiv är finansieringsformer som crowdlending och crowdfounding väldigt intressanta. De går hand i hand med vårt erbjudande där gästerna i allra högsta grad bidrar till att våra restauranger blir de gemytliga mötesplatser som de är. Kan våra gäster bli ännu mer delaktiga så är det bara positivt, säger Niclas Möller, VD på Harrys,

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons