Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning på landsbygden

/

Annons

- Nu måste vi satsa på landsbygden. Ett förverkligande av hallar i både Linghed och Enviken är ett angeläget ärende. Inte minst eftersom vi vet att de är oerhört efterlängtade, säger Ulf Elgemyr (fap).

Att bygga en aktivitetshall i området Enviken och Linghed är något som diskuterats i många år.

Men i stället för att bygga en hall i området, som tidigare varit på tapeten, så anser alltså Elgemyr i sitt förslag att det ska byggas två hallar. Att både Enviken och Linghed ska få en egen hall.

- Både Linghed och Rönndalen har presenterat förslag, var för sig, som är mycket intressanta. När det gäller Rönndalen så trycker inte minst skolan på hårt, då de behöver större lokaler, säger Elgemyr.

- I Linghed har man lagt ett förslag att man ska satsa all kommunal service i samma byggnad, och vem kan säga nej till ett sådant förslag? Vi i Falupartiet har svårt att pria något av förslagen som nått fram till oss.

- I läget vi befinner oss känns det därför motiverat att bygga två hallar. Vi måste kunna satsa på kommunens norra delar också. Målsättningen måste vara att byggandet, åtminstone en av dem, påbörjas redan under 2007, säger Elgemyr vidare.

Frågan är då hur kommunen ska kunna finansiera byggandet av två hallar?

I sitt förslag menar Elgemyr och Falupartiet att det kan göras genom omprioriteringar och att andra objekt får skjutas några år på framtiden.

Det enda objekt som namnges i förslaget är Visitors Center på Lugnet, som är tänkt att bli entré, träffpunkt och informationscenter för hela anläggningen.

- Under alla år har vi satsat många miljoner på Lugnet, och jag själv har varit med och stöttat de investeringarna. Men vi kan inte fortsätta att åsidosätta andra önskemål, och samtidigt fortsätta lägga miljoner på Lugnet, säger Elgemyr.

Varför kommer ni med det här utspelet just nu?

- Vi har varit på informationsmöten med berörda både i Enviken och Linghed den senaste tiden. Vi har blivit allt mer övertygade om att det är angeläget att komma igång med det här nu, och lägger därför fram det här förslaget.

Hade det inte varit bättre om ni först pratat igenom förslaget med de andra majoritetspartierna?

- Varje parti har rätt att lägga fram sitt egna förslag. Nästa steg blir att ta diskussionen med de andra borgerliga partierna, slutar Elgemyr.

Mer läsning

Annons