Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Falun besökte ambulanssjukvården

/
  • SPF i Falun har gjort ett besök vid ambulanssjukvården i länet.

SPF i Falun har besökt ambulanssjukvården i länet.

Annons

SPF Faluns programkommitté arrangerade ett studiebesök till Ambulanscentralen vid Falu lasarett och en grupp på 20 intresserade seniorer fick möjligheten till ett besök. Chef för ambulansen Glenn Axelsson och biträdande chef Urban Jonson mötte upp som guider och informatörer.

Stort intresse mötte Glenns presentation av ”Dalaambulansen”, de stora, höga, dyra och tunga men smidiga ambulanserna, modernt utrustade för alla tänkbara behov vid en utryckning. De är utrustade för personalens självständiga arbete och för en bra kommunikation.

Numera finns i Dalarna tillgång till helikopterflyg för transport av personer med akuta livshotande tillstånd. Flygtransport kan också användas för transport av patienter, organ eller specialistpersonal mellan sjukhus.

Ambulanspersonalen tycker att verksamheten har bra utrustning och man lyssnar på behovet av fortbildning. Personalen känner sig vid utryckning positivt bemött, även i svåra situationer där snabbhet och kunnighet behövs.

Man försöker rätt bemöta missnöje med dröjsmål och prioriteringar och göra det för stunden bästa möjliga. Frågan om personalens personliga skydd vid utryckning diskuterades. Om arbetet bedöms riskfyllt begär man polisassistans.

Gustaf Lagerby

Mer läsning

Annons