Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solgläntan tog hem priset som Dalarnas Villa

Designtävlingen Dalarnas Villa är avgjord och det blev fem byggstudenter som tog hem förstapriset med Villa Solgläntan. Huset kommer att byggas i Hinsnoret till hösten.

Annons

Det är Dalarnas Försäkringsbolag som tillsammans med Högskolan Dalarna, gymnasiala yrkesutbildningar och olika byggentreprenörer kommer att bygga Villa Solgläntan under projektnamnet Dalarnas Villa.

Vinnare bakom förslaget är högskolestudenterna Julia Adolfsson, Amanda Roberg, Fredrik West, George Saliba och Sami Butt.

- Det känns väldigt kul och förvånande. Det har varit ett väldigt utmanande men jätteroligt arbete. Det här är vårt första år i skolan, så man blir direkt inkastad i verkligheten. Det är lite läskigt, men ändå väldigt spännande, säger Julia Adolfsson i ett pressmeddelande.

Gruppen bakom Villa Solgläntan är fr v Sami Butt, Fredrik West, George Saliba, Julia Adolfsson och Amanda Roberg

Sami läser till byggarbetsledare, Amanda, Fredrik och George till byggingenjör och Julia till bygg- och samhällsplanerare.

Juryn bestod av representanter från Dalarnas Försäkringsbolag, ByggDialog Dalarna, Fiskarhedenvillan och Borlänge kommun.

Juryns motivering för Villa Solgläntan: ”Byggnaden har en hög arkitektonisk kvalité, och en tydlig identitet. Förslaget är innovativt och det förenar ute- och innemiljön på ett exemplariskt sätt. Den vinnande gruppen har tagit hänsyn till tomtens förutsättningar. De har tagit fram ett förslag som är roligt, spännande och som vi kan arbeta vidare med".

Nu ska huset ritas klart, och bygglov ska sökas. Byggstart är planerad till i oktober i år.

Mer läsning

Annons