Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaggatans butiker tappar kunder vid vägarbete

/
  • Förlust. Jason Holifield, Annicka Skoglund, Charlotte Swartling och Per Sundkvist är alla ägare till butiker på Slaggatan som tappat i omsättning.
  • Få kunder. Jason Holifield tror inte han skulle öppna sitt kafé om han vetat hur mycket vägarbetet skulle påverka verksamheten.

Annons

Se webbtv: Färre kunder på grund av vägarbete!

Det borras och grävs för fullt på Slaggatan. Byggarbetet gör att många butiker tappar i omsättning och vissa hotas av konkurs. De flesta affärer är nystartade och försäljningen har gått ner mer än hälften för många. En av de drabbade är Jason Holifield, ägare till Thunströms Garden Café.

- Kunderna har slutat komma sedan de började bygga här, vilket inte är konstigt när det är ett sådant oväsen hela tiden. När de borrar händer det att kopparna darrar, säger han.

- Det har hänt att porslin rasat från väggarna, fönsterrutorna skallrar och så är det svårt att höra vad kunderna säger, säger Annicka Skoglund, ägare av butiken Falu Antik och Diversehandel.

Trots förlusten är både Jason Holifield och Annicka Skoglund positiva till vägbygget. De berättar att många butiksägare funderar på att flytta eller stänga sina butiker, men för de två är det inte aktuellt.

- Vi är inte emot vägbygget, tvärtom tycker vi det är bra att de renoverar, det kommer ju bli fint när det väl är färdigt.

Visste ni inte att vägen skulle renoveras?

- Jo, vi visste att de skulle gräva upp hela gatan, men jag kunde inte drömma om att vi skulle bli helt bortglömda av kunderna. Det är kris nu och vi vill att kunderna ska veta att vi behöver hjälp och stöd, säger Annicka Skoglund.

Hur trodde ni att det skulle bli då?

- Inte så här illa. Det finns en smärtgräns och nu känns det oerhört tungt. När jag öppnade butiken här för ett år sedan visste jag inte att de skulle bygga, hade jag vetat det är jag inte säker på om jag hade öppnat, säger Annicka Skoglund.

Den första etappen av Slaggatans ombyggnad blev klar i slutet av förra året. Den andra etappen startade i april i år och beräknas vara färdig i mitten av oktober.

Upprustningen av Slaggatan genomförs i samarbete med berörda fastighetsägare och Falu kommun med Centrala stadsrum som samordnare.

Mer läsning

Annons