Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpolitiker diskuterar dagbarnvårdarnas körförbud

Annons

Beslutet om att dagbarnvårdarna ska låta bilen stå i tjänsten fattades av tidigare skolchef Svante Hanses. Anledningen är att kommunens försäkring inte täcker kostnaderna om en dagbarnvårdare är vållande i en olycka.

Nuvarande förskolechef och tillförordnad skolchef, Jan-Erik Andrén har sedan några veckor sett till att beslutet efterlevs.

Resultatet har blivit att dagbarnvårdare på landsbygden känner sig isolerade. I Kniva finns fyra familjedaghem. Byn är vidsträckt och dagbarnvårdarna bor med tre till fem kilometers avstånd. Tidigare har dagbarnvårdarna samarbetat när barngrupperna varit små eller kunnat rycka in för varandra vid sjukdom. Det går inte längre.

Både föräldrar och personal har protesterat mot att man drivit igenom körförbudet.

Tidigare har skolnämndens ordförande Maria Gehlin (FAP) lovat att man ska ta upp ärendet till information på nästa nämndmöte, 29 september. Greg Berglund, en av de berörda föräldrarna i Kniva, har i brev bett Gehlin att ta upp frågan innan valet, den 19 september.

Och så blir det. Skolkontoret har fått i uppdrag att snabbutreda frågan för att kunna presentera materialet till skolnämndens presidiums budgetmöte den 16 september. På det mötet deltar Maria Gehlin (FAP), Anders Samuelsson (M), 1:e vice ordförande och Yvonne Jacobsson (S), 2:e vice ordförande tillsammans med representanter för skolförvaltningen.

Mer läsning

Annons