Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skolkontoret snor elevernas parkeringar"

/
  •  Foto: Claes Söderberg
  • Malin Östmark på Kristinegymnasiet klagade på att skolkontorets personal ställde sig på elevparkeringen, - då togs skylten om elevparkering ned. - Vi får samsas om parkeringsplatserna, säger Torbjörn Fernkvist, administrativ chef på skolkontoret.  Foto: Claes Söderberg

Annons

Sedan Falu kommuns skolkontor flyttade in i Kristinegymnasiet i våras räcker inte parkeringsplatserna till.

- Tidigare var det aldrig några problem, alla fick plats. Personalen på skolan hade sina parkeringar och vi elever våra. Dessutom har vi fyra parkeringsplatser för handikappade som alltid brukade räcka till.

Så ser det inte ut längre.

- När vi elever kommer till skolan är det redan fullt på elevparkeringen, dessutom står bilar på handikapplatserna utan tillstånd, säger Malin som läser tredje året på barn- och fritidsprogrammet.

I stället för att ställa bilen gratis utanför skolan har hon fått parkera på Postenparkeringen eller längs Promenaden där en avgift tas ut per timme.

- Vi elever som har drygt tusen kronor i studiemedel borde ha företräde till gratisparkeringen, säger Malin som surnade till efter att upprepade gånger ha sett personal parkera framför skylten där det står elevparkering. Tillsammans med en kompis gick hon in på skolkontoret och klagade.

- Vi fick tipset att parkera på Tiskenparkeringen som är gratis, den ligger mer än en kilometer bort, säger Malin.

Någon dag efter att hon klagat var plötsligt skylten med "elevparkering" borta.

Torbjörn Fernkvist som är administrativ chef på skolkontoret förstår att eleverna blivit upprörda.

- Men meningen var inte att ta bort parkeringsplatser för eleverna. Vi öppnar upp parkeringsplatsen för både elever och personal. Eleverna kan ställa sig där lärare tidigare har fått stå, säger Fernkvist.

Han väntar på den pågående utredningen angående kommunens parkeringspolicy som säga i vilken utsträckning kommunen ska erbjuda platser till personal.

- Den blir klar senare i höst. Då kan vi fatta beslut angående parkeringen utanför skolan, tills dess får vi samsas.

Mer läsning

Annons