Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoldebatt utan konkreta svar

/
  • Maria Gehlin (FAP) och Mikael Rosén (M) fick försvara alliansens besparingar på skolan. De unga åhörarna var till en början många och intresserade.  Foto: Stina Rapp

Annons

VINJETT: VAL 2010

Ingrid Stenvall, lärarförbundets ordförande i Falun, ledde debatten och hade många frågor i beredskap.

I bakfickan hade hon resultaten från undersökningen om Sveriges bästa skolkommun 2010, där Falun tappat i ranking på nästan alla poster.

- Falun kan bli en riktigt bra skolkommun om bara politikerna vill. Men på två år har Falun fallit från plats 68 till 141 i den totala rankingen, vilket visar att vi står inför en del bekymmer, säger Ingrid Stenvall.

Av Sveriges 290 kommunen ligger Falun på plats 264 när det gäller lärartäthet och plats 218 när det gäller resurser.

Partiföreträdarna i debatten fick därför svara på frågor om vad man tänker göra åt den låga lärartätheten, vilka resurser man tänker avsätta på skolan, nödvändiga satsningar inom förskolan och fick också chansen att lämna konkreta vallöften.

De konkreta svaren var inte många. De unga åhörarna tappade också intresset efterhand att lyssna på vad politikerna hade att säga.

Politikerna verkade i alla fall vara överens om att det skulle satsas på skolan. Men det fanns en markant skillnad gällande omfattningen.

Mer läsning

Annons