Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejtare får hjälp från Rotary

Annons

- En av skejföreningens ungdomar frågade oss om hjälp. Det är klart att vi gärna hjälper till.Jag tycker kommunen backat på ett löfte, säger Leif Löfgren, Rotaryordförande.

Han berättar att han gärna ser en park som liknar den i Malmö.

- Den är jättefin, men vår kommer ju så klart bli mindre. Vi vill att Falun ska locka fler ungdomar. Som det ser ut nu flyttar för många härifrån.

Den nya skejtparken har beräknats kosta två miljoner.

- Det är mycket pengar och Rotary är en ideell förening. Vi kan bara hjälpa till med att samla in pengar från andra föreningar. Men pengarna måste främst komma från kommunen och företag, säger Leif Löfgren.

För snart tre år sedan beslutade fullmäktige att bygga en ny bana på regementsområdet. Så blev det inte. Inomhuslokalerna tillhör i dag bordtennisklubben.

- Vi vet inte varför det blev så, men nu har vi beslutat att bygga en utomhusanläggning istället, säger vänsterpartisten Sören Johansson.

Planerna är att bygga en skejtbana i betong på området mellan Västra skolan och Gruvan. Samtidigt ska ett grönområde byggas runt omkring skejtanläggningen.

Varför tar det så lång tid?

- Det har bara blivit så. Det är pinsamt. Ungdomarna i skejtföreningen har verkligen gjort mycket för att få en skejtbana och dessutom har kommunen flera gånger lovat att det ska bli av.

När tror ni skejtbanan kommer börja byggas?

- Vi har fortfarande inte tagit några beslut om hur programmet ska se ut än. Men det kommer nog inte ta mer än några månader att få fram det. I slutet av nästa år borde vi komma igång med att bygga parken.

Mer läsning

Annons