Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp så din hoj inte försvinner – nu städar kommunen i cykelställen

Har du koll på din cykel? Om inte kan det vara dags att skaffa sig det. Nu gör kommunen nämligen ett ryck och städar i cykelställen i centrum och vid Resecentrum.

Annons

Kommunen har konstaterat att det, i cykelställen i de centrala delarna av Falun, finns cyklar som stått väldigt länge – några av övergivna, andra bara bortglömda.

När de nu ska göra ett ryck och städa ur cykelställen går de därför ut med en uppmaning till alla de cykelägare som vet med sig att de lämnat sin hoj i centrum.

Alla cyklar kommer att märkas med en lapp på vilken ägaren ombeds ta bort den senast den 19 december. Alla cyklar som fortfarande har kvar lappen efter det datumet kommer sedan att omhändertas.

Kommunen dokumenterar då cykeln med foto och flyttar den till en uppställningsplats.

- Vi spar cyklarna i cirka en månad, sedan skänker vi dem vidare till andra verksamheter eller slänger de cyklar som inte går att använda, säger Roger Saade på trafik- och mark, i ett pressmeddelande.

Här är cykelställen som städas: Fisktorget, Stora torget, Östra hamngatan, Åsgatan, Holmtorget, Knutpunkten och resecentrum.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons