Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särna har Dalarnas bästa rastplats

/
  • Bekräftelsen. Stig Eriksson skruvar upp bekräftelsen på att den bästa rastplatsen finns i Lomkällan. Han får hjälp att hålla plattan på plats av vägombudet Lennart Kjellin. Foto: Okänd 
  • Inte rastlöst. Bertil Jansson, ordförande i Särna skogsmuseum, Stig Eriksson, som driver skogsmuseet, uppvaktas här av vägombuden Lennart Kjellin och Lars-Eric Berglund. Foto: Okänd 

Annons

I motiveringen säger Motormännens vägpatrull följande;

Parkeringsplatsen är uppdelad för personbilar utan eller med husvagn, bussar och andra stora fordon. Parkeringsplanen är belagd med krossad röd standsten och sluttningarna runt planen är fylld med sandstenar i olika storlekar i samma röda färg, vilket ger ett varmt och skönt välkomnande till rastplatsen. P-platserna är väl utmärkta för de olika fordonen, liksom för handikappfordon. Källsortering för fordonsbundna besökare och alltid fräscha toaletter. Omedelbart i anslutning till rastplatsen finns en restaurang och reception för Särna skogsmuseum som också ansvarar för att hålla rastplatsen i toppskick. Information om Fulufjällets nationalpark finns också att inhämta på anslagstavlor och i receptionen.

Lägg till detta även upprustningen av försvarsmuren från andra världskriget med stridsvagnsbilder, värn och skyttegravar, så finns här stor anledning att rasta och besöka de olika områdena innan man drar vidare upp i fjällvärlden.

Ej att förglömma Stig Eriksson med personal som gör ett fantastiskt arbete med att hålla hela området städat och fritt från skräp.

Allt detta gör att vi vägombud rastat här varje sommar då vi har vägarna förbi, skriver vägombuden Lennart Kjellin och Bengt-Eric Berglund som i början av juni fanns på plats vid Lomkällan och till ansvariga utdelade utmärkelsen bästa rastplatsen 2006.

Mer läsning

Annons