Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så visar KD att det behövs fler offentliga toaletter - se deras filmklipp: "Det behöver inte vara proffsigt"

I ett filmklipp visar Katarina Gustavsson (KD) hur svårt det kan vara för äldre på offentliga toaletter. KD har också lämnat in en motion om att tillgängliggöra de offentliga toaletterna i Falun.
– Budskapet är att den enskilde sätts i jättesvåra situationer när det inte finns toaletter, säger Katarina Gustavsson.

Annons

Mer läsning för Pluskunder: Rosén stöttar Nygren efter avgången: "Har sett två brev från visselblåsaren" – men revisorer saknar dem

[+] Rosén backar om visselblåsarbrev

[+] Mikael Rosén (M) förnekar att han drivit på chefsavhoppen: "Vi har ju slutit fred"

Katarina Gustavsson berättar att hon tillsammans med partikamraterna har undersökt de offentliga toaletterna i Falun och funnit brister som att det finns för få toaletter och att vissa kräver betalappen Swish för att öppna.

Katarina Gustavsson fick också idén att göra ett snabbt filmklipp som ett enkelt sätt att nå ut till folk. I klippet spelar hon en förtvivlad äldre dam som inte kommer in på toaletten vid Resecentrum.

– Vi vill säga med filmen att problematiken finns och att det är svårt för våra gamla. Det är inte jämställt. När jag inte kan tekniken blir det ett problem. När det ska vara Swish för att öppna toaletten blir det genast problem för en stor grupp människor, säger Katarina Gustavsson.

Katarina Gustavsson (KD) har tillsammans med Rita Magnusson (KD) lämnat in en motion om fler och mer tillgängliga toaletter i Falun. Hon har också gjort en film för att visa problematiken.Foto: Göran Danielsson

Hon påpekar att det blir begränsande för människor som väljer bort att besöka centrum om de känner sig otrygga med att kunna komma in på toaletterna.

Därför har Katarina Gustavsson tillsammans med Rita Magnusson (KD) lämnat in en motion om ökad tillgänglighet på offentliga toaletter samt bättre hygien på skoltoaletter.

De vill också att skolorna gör en utbildningsinsats tillsammans med Falu Energi och Vatten för att lära ut till skolbarnen vad som får och inte får kastas i toaletten.

Det är mindre än ett år tills valet och det är inte uteslutet att det blir fler filmklipp.

– Det behöver inte vara proffsigt. Det kan väcka en känsla hos någon och det räcker med det faktiskt. Jag menar, att stå där och skaka och säga "jag är kissnödig, hjälp mig någon snälla". Vilka är det som inte känner igen sig i den bilden? säger Katarina Gustavsson.

Mer läsning