Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Lydias terrass vid riksbekanta regnbågstrappan – se kommunens häftiga film från platsen

Lydias terrass i centrala Falun, intill den numera riksbekanta regnbågstrappan, byggs om.
Nu har Falu kommun publicerat en film på hur terrassen och området kommer att se ut när arbetet är klart. Se filmen här nedanför.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Faluns nya mångmiljonsmäll– så mycket spränger lyxterrassen budget: "Reagerar starkt på hanteringsprocessen"

På 70-talet var vargen utrotad – så har vargstammen i Sverige ökat

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

På sin hemsida, samt på sitt YouTubekonto, har Falu kommun publicerat en film på hur Lydias terass, samt den rikskända regnbågstrappan i Falu centrum kommer att se ut efter ombyggnationen som pågår.

Läs även: Otrygg del av centrum byggs om – rikskända regnbågstrappan påverkas

Se filmen här nedanför.

På sin hemsida berättar Falu kommun mer om projektet. "Vi bygger om vid Holmtorget och skapar Lydias terrass, en park som ska göra den här delen av Falu stadskärna mer attraktiv och levande. Under byggtiden renoveras även den numera rikskända "regnbågstrappan”, skriver kommunen. Där berättas även historien bakom namnet "Lydias terrass".

Pridetrappan som skapades i samband med Falun Walk of Art 2016. Den ingår i det arbete som görs vid Lydias terrass som ligger intill trappan.Foto: Gustaf Elfving

Byggarbetet påbörjades i oktober 2017 och pågår in i december. Sedan görs ett uppehåll fram till mars då arbetet återupptas igen. Arbetet med terrassen beräknas vara klart sommaren 2018.

I september berättade DT om att Lydias terrass var beräknad till en kostnad av sju miljoner kronor men att det dock visade sig att att projektet i stället kommer att kosta nästan det dubbla – 13 miljoner kronor.

Läs mer, för dig som är prenumerant eller Pluskund: Faluns nya mångmiljonsmäll– så mycket spränger lyxterrassen budget: "Reagerar starkt på hanteringsprocessen"

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons