Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill riva upp avtalet med Samres

/
  • Samres, p-tillstånd, skatt för förtidspensionärer diskuterades när handikapporganisationerna frågade ut politikerna i valtältet  Foto: Kjell Jansson

Annons

VAL 2010

- Vi ansluter oss till socialdemokraterna i Borlänge som bara förlänger Samresavtalet ett halvår. Samres fungerar inte som vi vill och vi måste ta till alla medel för att sätta press på Samres och stimulera fram alternativ. Om Samres får fortsätta två tre år till kommer inte en nödvändig förändring till stånd, säger Gahnshag som beklagar att planen på en sjukresecentral i offentlig regi blev överklagad och att Samres kom till Dalarna.

På utfrågningen var det massiv kritik av Samres, men det kom också frågor om särskolan och om skatten för förtidspensionärer skulle sänkas som får ålderspensionärer. Beskedet är att förtidspensionärer inte får del av skattesänkningen.

Kommunens tuffa politik att dra in p-tillstånden för många handikappade blev också grundligt kritiserad. Men Lars-Erik Måg (FP), ordförande i trafik- och fritidsnämnden klargjorde att kommunen gör rätt och har fått mycket beröm för sin tolkning av Trafikverket som Måg sa ansågs vara ett föredöme i landet.

Mer läsning

Annons